Διάλεξη για τη ζωή του θρυλικού τενόρου Μάριο ντελ Μόνακο στη Λυρική Σκηνή - iefimerida.gr

Διάλεξη για τη ζωή του θρυλικού τενόρου Μάριο ντελ Μόνακο στη Λυρική Σκηνή

Διάλεξη για τη ζωή του θρυλικού τενόρου Μάριο ντελ Μόνακο στη Λυρική Σκηνή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωνή του Μάριο ντελ Μόνακο επί χρόνια δονούσε τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Οι ρόλοι του δημιούργησαν μια σχολή ανεπανάληπτη ενώ η επί σκηνής χημεία με τη Μαρία Κάλλας είναι πλέον θρυλική. Τη φυσιογνωμία και το έργο του θα χαρτογραφήσει σε μια σπάνια διάλεξη ο ίδιος ο γιoς του Τζαν Κάρλο Ντελ Μόνακο σε διάλεξη που θα δώσει την Κυριακή 14 Οκτώβρη στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Τζαν Kάρλο Ντελ Μόνακο είναι και ο ίδιος μια από τις σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς λυρικού θεάτρου, ως σκηνοθέτης. Μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα αφού θα σκηνοθετήσει την εναρκτήρια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη σεζόν, τη Μανόν Λεσκώ του Πουτσίνι (πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου). Στο θέατρο Ολύμπια την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, η Ελισαμπέτα Ρομανιόλο, βιογράφος του Μάριο ντελ Μόνακο ξετυλίγει το νήμα της ζωής του κορυφαίου Ιταλού τενόρου, ο οποίος ξεχώρισε ως ο ιδανικός συμπρωταγωνιστής της Μαρίας Κάλλας, στις θρυλικές παραστάσεις της Σκάλας του Μιλάνου, τη δεκαετία του ‘50.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από τις σημαντικότερες εμφανίσεις του, ενώ θα ακουστούν σπάνιες ηχογραφήσεις από διάσημες όπερες. Ο γιος του Μάριο ντελ Μόνακο, Τζαν Κάρλο θα μιλήσει για την προσωπικότητα του πατέρα του, την απήχηση του έργου του παγκοσμίως, τη σχέση του με θρύλους του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όπως η Μαρία Κάλλας και ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διατίθενται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας 09.00 - 21.00, τηλ: 2103662100).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ