ΠΑΣΟΚ: Έκτακτο συνέδριο ζητεί η Αριστερή Πρωτοβουλία - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Έκτακτο συνέδριο ζητεί η Αριστερή Πρωτοβουλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανασχηματισμό, αλλαγή πολιτικής και έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζητά με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του κόμματος, με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, που φέρεται εξοργισμένος με την κατάσταση σε κυβέρνηση και κόμμα, όσο και ενοχλημένος με τον τρόπο που 'εκδιώκονται' οι παραδοσιακές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι άλλες από τους σοσιαλιστές.Σε μία ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση, με τίτλο «από το ΠΑΣΟΚ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑΣΟΚ της ανατροπής», η μεγαλύτερη εσωκομματική του τάση, ζητά αυτό ακριβώς. Την ανατροπή. Περιγράφοντας μία δεινή κατάσταση για την χώρα, όπου η Ευρώπη της επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση και η τρόικα έχει υποκαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επί της ουσίας διαπραγματευτική δυνατότητα, υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο τις αρχικές αξίες του ΠΑΣΟΚ. «Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία αμφισβητούνται ευθέως», σημειώνεται, τονίζοντας πως από τη μία οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την χώρα και οι τραπεζίτες ανησυχούν για κραχ ρευστότητας και από την άλλη η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο επαχθών μέτρων, που περιλαμβάνουν από περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα ως ανατροπές στην φορολογία με σκοπό 'αμφίβολα' εισπρακτικά οφέλη.

Κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, κατηγορεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό για λανθασμένες πολιτικές και επιλογές προσώπων, μιλώντας ξανά για 'μαθητευόμενους μάγους' που έχουν γίνει επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας. «Οι 'μνημονιακοί' υπουργοί -που κατά σύμπτωση είναι επιλεγμένοι από τον πρωθυπουργό και όχι εκλεγμένοι από τον λαό- μας εγγυώνται τη δυστυχία μας και την οπισθοδρόμηση», σημειώνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, τονίζοντας ότι εδώ που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ως εκ τούτου, τονίζουν ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και προσώπων», καλώντας τον πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση τείνει να γίνει πιο προβληματική και από το μνημόνιο. «Πρέπει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών και να αλλάξει άμεσα τον τρόπο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλάζοντας κατευθύνσεις και πρόσωπα, προσδιορίζοντας άμεσους και εφικτούς πολιτικούς στόχους στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Καλούν ακόμα τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να πάψει να μένει θεατής και να συμμετέχει ενεργά, ώστε «να πάψουν οι άκαπνοι γραφειοκράτες να αποφασίζουν για μας». Ταυτόχρονα, ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες ενός έκτακτου Συνεδρίου άμεσα, ώστε να αποφασιστεί ποια πολιτική θα εφαρμοστεί, καθώς «συναίνεση και νομιμοποίηση από το πάνω και έξω δεν γίνεται»...

Ερωτηθέντα από την "iefimerida" στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας, πήγαν ακόμα παραπέρα. «Χτυπιέται το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του», παρατήρησαν, κάνοντας λόγο για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, που μεταξύ άλλων αποτελούσαν παραδοσιακά και τον ...μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Ως μόνη λύση, δε, διακρίνουν τις εκλογές, αν και συνεκτιμώντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει εκλογές ή δεν θέλει να κερδίσει τις εκλογές -όπως είπαν- προέβλεψαν ότι θα αφήσει τον Γιώργο Παπανδρέου να ... 'σέρνεται'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ