Γερουλάνος vs Φλωρίδης με φόντο ανασχηματισμό - iefimerida.gr

Γερουλάνος vs Φλωρίδης με φόντο ανασχηματισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι ήταν να πει για 'κηπουρούς στην κυβέρνηση' ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης; Πυροδότησε νέο 'πόλεμο' μεταξύ νυν και πρώην -πλην wannabe- υπουργούς στο ήδη μαινόμενο ΠΑΣΟΚ.Ερωτηθείς σχετικά -και έχοντας κομματάκι τη ...μύγα, λόγω μακροχρόνιας φιλίας με τον πρωθυπουργό, που κατά πολλούς τον οδήγησε σε υπουργικό θώκο- ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σηκώνει το 'γάντι', μιλώντας στη Free Sunday. "Αν δεν κάνω λάθος, ο κηπουρός του πρωθυπουργού δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και αν δεν κάνω λάθος, ο κ.Φλωρίδης δεν γεννήθηκε υπουργός", σημειώνει ο κ.Γερουλάνος, σηκώνοντας τους τόνους και προκαλώντας την απάντηση του κ.Φλωρίδη, που ούτως ή άλλως, δεν θα αργούσε να έρθει.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Πολιτισμού περί ανάγκης να γίνουν πιο πειστικοί οι Ευρωπαίοι ως προς την επιθυμία τους να σώσουν το ευρώ, πέραν της πραγματοποίησης από την Ελλάδα όσων έχει δεσμευτεί. "Ακόμα και τα πιο αυστηρά μέτρα δεν θα μας σώσουν, αν η Ευρώπη δεν πείσει ότι έχει την πυγμή να πάρει αποφάσεις που θα απαντήσουν στη σπέκουλα κατά των οικονομιών του ευρώ", λέει, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει δείξει μικρότερη αποφασιστικότητα από την Ελλάδα. Μιλώντας σε εκδήλωση της ίδιας εφημερίδας, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης -το όνομα του οποίου 'παίζει' διαχρονικά στα σενάρια ανασχηματισμού- σχολίασε τα λεγόμενα του κ.Γερουλάνου, υποστηρίζοντας πως "λέει ότι εμείς τα έχουμε κάνει όλα καλά και ό,τι τραβάμε το τραβάμε επειδή οι Ευρωπαίοι δεν τα κάνουν καλά. Εγώ πιστεύω το αντίθετο, ότι όσο εμείς δεν τα κάνουμε καλά, προφανώς και οι Ευρωπαίοι κάποια στιγμή θα τρελαθούν με εμάς, θα μας στείλουν από εκεί που ήρθαμε και οι κερδοσκόποι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους". Ο κ.Φλωρίδης διέγνωσε άλλωστε "μεταρρρυθμιστική εξάντληση της κυβέρνησης" και έλλειψη πολιτικής βούλησης από όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, σημειώνοντας ότι "κανένα μνημόνιο δεν μας φταίει".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ