Η δόση αργεί, θέλουμε να πάρουμε τουλάχιστον μια θετική δήλωση στο Eurogroup - iefimerida.gr

Η δόση αργεί, θέλουμε να πάρουμε τουλάχιστον μια θετική δήλωση στο Eurogroup

Η δόση αργεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Xωρίς να έχει στα χέρια του το πακέτο μέτρων, το οποίο παρουσιάζει κενό ύψους περίπου 1 δις. ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται σήμερα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο και ελπίζει να αποσπάσει τουλάχιστον μια θετική δήλωση για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα. Οσο για τη δόση των 31,5 δισ., αυτή μετατίθεται για τα τέλη Νοεμβρίου.

Με στόχο μια θετική δήλωση από το Eurogroup για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει σήμερα το πακέτο των μέτρων, για το οποίο υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ωστόσο, το κλίμα διαγράφεται θετικό, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του Ολι Ρεν που αποκάλυψε ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εκδώσουν στο Eurogroup μια θετική δήλωση για την πρόοδο της Ελλάδας στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων δημοσιονομικής πειθαρχίας, δήλωση που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει καλά τις προηγούμενες ημέρες και γιαυτό θεωρώ και αναμένω ότι το Eurogroup θα δώσει μια θετική και υποστηρικτική δήλωση για την πρόοδο της Ελλάδας» επισήμανε ο Ολι Ρεν.

Ανάλογα είναι τα μηνύματα που έρχονται από πηγές κοντά στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Κατά τις πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ θα αναφέρει ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και θα ζητήσει να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αναμένει με ανυπομονησία τη θετική δήλωση από το Eurogroup καθώς θεωρεί ότι αυτή αποτελεί ένα σκαλοπάτι προς την πολύπαθη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης δεν πρόκειται να ληφθεί ούτε στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα γίνει στις 18 - 19 Οκτωβρίου αλλά όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για τα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ