Επιστολές-φωτιά του Τζον Λένον θα δουν το φως της δημοσιότητας - iefimerida.gr

Επιστολές-φωτιά του Τζον Λένον θα δουν το φως της δημοσιότητας

Επιστολές - φωτιά του Τζον Λένον θα δουν το φως της δημοσιότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέκδοτες επιστολές του Τζον Λένον προς τον Πολ Μακάρτνει πρόκειται να δουν το φως τη δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας μία διαφορετική πτυχή στο χαρακτήρα του ειρηνιστή καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς και πρότυπο για τα «παιδιά των λουλουδιών»

Τα περίπου 300 γράμματα του Λένον που συγκέντρωσε και επιμελήθηκε ο βρετανός δημοσιογράφος Χάντερ Ντέιβις, ο οποίος έχει γράψει και την μοναδική εξουσιοδοτημένη βιογραφία των Μπητλς, θα κυκλοφορήσουν ταξινομημένα με χρονολογική σειρά σε ένα βιβλίο με τίτλο «The Lennon Letters»

Οι επιστολές αυτές αποκαλύπτουν μία οξύθυμη πλευρά του γνωστού καλλιτέχνη και άγνωστες σκέψεις και στιγμές της ζωής του. Σε γράμμα του στον Πολ ΜακΚάρτνει το 1971 γράφει μεταξύ άλλων «για τα σκ... που ρίξατε σε μένα και τη Γιόκο» ενώ εμπαίζει εμφανώς τον Μακ Κάρτνεί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η τέχνη είναι αυτή που είναι στις μέρες μας χάρη στους Μπίτλς» και ο Λένον του γράφει «Δεν πιστεύω να τρελάθηκες. Πολ. Το πιστεύεις; Όταν πάψεις να έχεις αυτή την αυτοπεποίθηση ίσως συνέλθεις.»

Σε άλλα γράμματα αποκαλύπτονται κρυφές πτυχές του χαρακτήρα και των συναισθημάτων του όπως για παράδειγμα η ενοχή του επειδή υπήρξε αυθάδης με μία σερβιτόρα, το θυμό του με τους συνεργάτες του και τη φιλονικία με καθαριστή της γειτονιάς του.

Για πρώτη φορά η Γιόκο Όνο έδωσε άδεια να βγουν στη δημοσιότητα οι επιστολές του Τζον Λένον και το βιβλίο θα αποτελέσει μία διαφορετική ματιά στον διασημότερο μουσικό θρύλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ