Το Χόλιγουντ στην Κρήτη - Τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης - iefimerida.gr

Το Χόλιγουντ στην Κρήτη - Τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης

Άρωμα Χόλιγουντ στην Κρήτη - Τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου αλλάζουν το πρόσωπο της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί τελευταία ιδανικό προορισμό για γυρίσματα και τώρα έχει για μία ακόμα φορά την τιμητική της. Η παλιά πόλη των Χανίων από την περασμένη εβδομάδα έχει μετατραπεί σε σκηνικό της καινούριας ταινίας «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου».

Η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα ζευγάρι αμερικανών, τον Τσέστερ ΜακΦάρλαντ και την γυναίκα του Κολέτ, που στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από κατηγορίες για απάτες, έρχονται στην Αθήνα ως τουρίστες, όμως ο Τσέστερ σκοτώνει κατά λάθος έναν αστυνομικό επιθεωρητή στο ξενοδοχείο Κίνγκς Παλάς και εκεί που έχουν μπλέξει για τα καλά, εμφανίζεται ένας αργόσχολος Αμερικάνος και τους προσφέρει βοήθεια.

Η Κίρστεν Ντανστ («Αυτόχειρες Παρθένοι») και ο Βίγκο Μορτέσεν (Ο Άραγκορν από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών») πρωταγωνιστούν στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου της Πατρίτσια Χάυσμιθ με σκηνοθέτη τον Χοσειν Αμινί, ενώ στα γυρίσματα απασχολούνται περισσότερα από 150 άτομα, με προηγούμενη εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε ταινίες του Αγγελόπουλου και του Κούνδουρου.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, έχει τοποθετηθεί πίσω από το Γυαλί Τζαμί, μία μαρμάρινη βάρκα, ένα περίπτερο και μία μεγαλόπρεπη πύλη στην αρχή της οδού Σουρμελή. Γυρίσματα θα γίνουν επίσης στο Ρέθυμνο και την Αθήνα, καθώς και στην Κνωσό, όπου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε άδεια για να γυριστεί εκεί η ανατριχιαστική σκηνή ενός φόνου.

Ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο των γυρισμάτων είναι ιδιαίτερα αυστηρά προκειμένου να μην αλλοιωθεί το σκηνικό της δεκαετίας του '60 που έχει δημιουργηθεί,αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των ηθοποιών. Συγκεκριμένα η οδός Αρχαγγέλων έχει κλείσει εδώ και μία εβδομάδα περίπου

Η παραγωγή της ταινίας έχει πέντε εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης που λειτουργούν βοηθητικά για τα γυρίσματα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα τα Νέα, το κεντρικό κτίριο όπου διευθύνεται όλη η παραγωγή, βρίσκεται στην Χατζ. Νταλιάνη, το καλλιτεχνικό εργαστήριο που κατασκευάζει αντικείμενα εποχής βρίσκεται στην Εισοδίων, ενώ στον χώρο ΒΙΟΠΑ της Σούδας φτιάχνονται τα σκηνικά και το βεστιάριο βρίσκεται στο χώρο του Φρουρίου Φρικά. Τέλος η παραγωγή έχει νοικιάσει προσωρινά ένα διαμέρισμα στην πόλη, όπου γίνεται το μονταζ.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις 14 Οκτωβρίου και τα συνεργεία θα αποχωρήσουν από την Κρήτη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ