Ο μάγος των κεραυνών - Η απίστευτη δοκιμασία αντοχής του Ντέιβιντ Μπλέιν - iefimerida.gr

Ο μάγος των κεραυνών - Η απίστευτη δοκιμασία αντοχής του Ντέιβιντ Μπλέιν

Ο μάγος των κεραυνών - Η απίστευτη δοκιμασία αντοχής του Ντέιβιντ Μπλέιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέιβιντ Μπλέιν, ο επονομαζόμενος «μάγος αντοχής», υποβάλλεται από το βράδυ της Παρασκευής σε μία επικίνδυνη δοκιμασία, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα όριά του με τρόπο εντυπωσιακό για ακόμα μία φορά, «ηλεκτρίζοντας» την ατμόσφαιρα, σε ένα εντυπωσιακό σόου που ονομάζεται «Electrified»

Δεμένος στην προβλήτα του ποταμού Χάντσον της Νέας Υόρκης, δέχεται στο κορμί του αλλεπάλληλες ηλεκτρικές εκκενώσεις από 7 πηνία Τέσλα που φτάνουν το 1 εκ. Βολτ, ενώ φοράει μία πανοπλία από αλυσίδες, που ουσιαστικά αποτελεί έναν «κλωβό Φαραντέι» που κρατάει το ηλεκτρικό ρεύμα στο εξωτερικό του σώματός του και δε του επιτρέπει να χτυπήσει ζωτικά όργανα.

Επίσης για προφανείς λόγους φοράει ωτασπίδες και ειδική μάσκα για να μην κουφαθεί ή τυφλωθεί από τους κεραυνούς που τον χτυπούν, ενώ τον παρακολουθεί συνεχώς ιατρική ομάδα, η οποία φοβάται μήπως ο Ντέιβιντ ακουμπήσει κατά λάθος το πρόσωπό του και δημιουργήσει ένα θανατηφόρο γι' αυτόν ηλεκτρικό κύκλωμα. Επίσης όπως είπε ο ίδιος ο Μπλέιν στους Τάιμς, ακόμα και φίλοι του που είναι φυσικοί στην NASA, προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν,λέγοντας ότι αυτό που θέλει να κάνει είναι αδύνατον

Παρά την μεγάλη επικινδυνότητα του νούμερου αυτού, ο ίδιος έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να παραμείνει δεμένος εκεί πάνω για 72 ώρες , που σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται σήμερα το πρωί πάνω στην προβλήτα, αφήνοντας άφωνους κοινό και επιστήμονες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απίστευτη αντοχή του Μπλέιν έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν,όταν πέρασε μία βδομάδα θαμμένος σε ένα γυάλινο φέρετρο και μία άλλη φορά πέρασε 63 ώρες μέσα σε μία κολόνα πάγου. Αυτή τη φορά ωστόσο, δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι πρόκειται να συμβεί, αφού όπως είπε κι ο ίδιος, ακόμα και στην προετοιμασία του νούμερου, τίποτα δεν πήγε καλά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ