Σχολή «Τζέιμς Μποντ» σου μαθαίνει ό,τι χρειάζεται να ξέρει ένας πράκτορας - iefimerida.gr

Σχολή «Τζέιμς Μποντ» σου μαθαίνει ό,τι χρειάζεται να ξέρει ένας πράκτορας

Σχολή «Τζέιμς Μποντ» σου μαθαίνει ό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκινήσεις, δράση και αδρεναλίνη που θυμίζει Τζέιμς Μποντ υπόσχεται μία νέα βρετανική εταιρεία σε όσους έχουν βεβαίως την δυνατότητα να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο λόγος για την εταιρεία «Secret me» η οποία ιδρύθηκε πριν από ένα εξάμηνο και στελεχώνεται από απόστρατους των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού καθώς και από διαπραγματευτές ειδικευμένους στη διαχείριση καταστάσεων ομηρίας και απαγωγών.

Οι αποστολές μάλιστα που έχει φέρει εις πέρας το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σενάρια ταινιών και κινηματογραφικούς ήρωες όπως ο Τζέις Μποντ.

Η βασική ιδέα πίσω από τα μαθήματα είναι η μύηση στην τέχνη της κατασκοπείας. Για παράδειγμα πολλά τραπεζικά στελέχη βρίσκουν χρήσιμη την εκπαίδευση για τη διαχείριση απαγωγών ή ομηρίας, καθώς τους διδάσκει να διακρίνουν τα σημάδια αδυναμίας στον αντίπαλο τους και τον καλύτερο τρόπο να τα εκμεταλλευτούν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι συχνότεροι πελάτες είναι Ρώσοι ολιγάρχες, κροίσοι και σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και ανώτερα στελέχη του City του Λονδίνου.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα προγράμματα μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα είναι να δεσμευτούν ότι δεν θα αποκαλύψουν το περιεχόμενο των σεμιναρίων που θα παρακολουθήσουν.

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει γύρω στις 10.000 στερλίνες (12.514 ευρώ) και περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

  • Η πρώτη ονομάζεται «the camp» (το στρατόπεδο). Ένα ιδιωτικό τζετ μεταφέρει τους πελάτες σε έναν πύργο όπου για ένα τριήμερο διδάσκονται βασικά μαθήματα αυτοάμυνας και χρήσης πυροβόλων όπλων, ενώ μυούνται και στην τέχνη της... αποπλάνησης! Επίσης μαθαίνουν από το πώς να κερδίζουν στο πόκερ μέχρι το πώς να διακρίνουν αν κάποιος έχει ρίξει δηλητήριο στο ποτό τους!
  • Όσοι περάσουν με επιτυχία τα σεμινάρια του πρώτου κύκλου, μπορούν να περάσουν στο δεύτερο κύκλο με ονομασία «Mission Training». Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται σε ένα εξωτικό μέρος και κάνουν πρακτική εξάσκηση σε όσα έμαθαν στα σεμινάρια της πρώτης φάσης.
  • Αρκετούς μήνες αργότερα, ακολουθεί ο τρίτος κύκλος με ονομασία «Mission» και αποτελεί την ώρα της δράσης. Σε ένα σενάριο που δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων, οι εκπαιδευόμενοι υποδύονται τους «καλούς» και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν τους «κακούς».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ