Τσίπρας: Θα συγκρουστώ με την μνημονιακή πολιτική για μία ρήξη με κάθε κόστος - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θα συγκρουστώ με την μνημονιακή πολιτική για μία ρήξη με κάθε κόστος

Τσίπρας: Θα συγκρουστώ με την μνημονιακή πολιτική  για μία ρηξη με κάθε κόστος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την Ευρώπη ως «στρατηγική επιλογή» εξέφρασε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «η Ευρώπη οδηγείται σε τέλμα, σε διάλυση, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την υιοθέτηση των νέων μέτρων, ενώ συμπλήρωσε πως ακόμη και εάν ψηφιστεί από την Βουλή το νέο πακέτο των περικοπών, δεν θα δύναται να υλοποιηθεί.

«Δεν μπορείς να πάρεις φόρους από κάποιον ο οποίος δεν έχει εισόδημα», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της.

«Το ζήτημα για εμάς είναι η πιθανή πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και ευρύτερες αλλαγές στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο φιλική προς το ευρώ. Παράλληλα τόνισε πως η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την Ηνωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε έτοιμος για τις ριζικές αλλαγές που μπορεί να έρθουν την Γηραιά Ήπειρο από τις τυχόν κοινωνικές αναταράξεις, ενώ δήλωσε και έτοιμος να συγκρουστεί τόσο πολιτικά όσο και ψυχολογικά με την μνημονιακή πολιτική, με κάθε κόστος όπως τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει επίσης πως θα πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο το θέμα της «ξενοφοβικής πολιτικής» τονίζοντας πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ