Διώτης: Το ΣΔΟΕ ελέγχει πολιτικούς , αλλά λίστα δεν υπήρχε - iefimerida.gr

Διώτης: Το ΣΔΟΕ ελέγχει πολιτικούς , αλλά λίστα δεν υπήρχε

Διώτης: Το ΣΔΟΕ ελέγχει πολιτικούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ήρθε και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με αφορμή την περίφημη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Σε συνέντευξη του στα Νέα, ο κ.Διώτης εμφανίζεται πικραμένος για την αντικατάσταση του από την θέση του επικεφαλής στο ΣΔΟΕ και μάλιστα αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έγινε «έγινε απρόοπτα, εγώ το έμαθα τελευταίος, το πληροφορήθηκα από τα κανάλια».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως εκείνος προσπαθούσε να κάνει απλώς τη δουλειά του χωρίς να συνεργάζεται με το διάβολο. «Το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα πρέπει να γίνεται με φανατική προσήλωση στη νομιμότητα. Στη Δημοκρατία δεν αρμόζουν οι ρουφιανολίστες».

Αναφερόμενος στο usb της Λαγκαρντ ο κ.Διώτης τόνισε πως το συγκεκριμένο αρχείο του παραδόθηκε ατύπως. «Η άτυπη παράδοση δεν σημαίνει ρητή εντολή και ακόμα περισσότερο εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση για έρευνα».

Αναφερόμενος στο αν η λίστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στους φορολογούμενους που είχαν στείλει μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, ο κ.Διώτης τόνισε πως αυτό είναι μία πολιτική απόφαση και όχι απόφαση μιας διωκτικής Αρχής όπως είναι το ΣΔΟΕ.

«Λίστα με πολιτικούς δεν υπήρχε. Μεμονωμένα το ΣΔΟΕ πραγματοποιούσε ελέγχους για πολιτικούς, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να είναι μία δομημένη λίστα πολιτικών», είπε ο κ.Διώτης και διευκρίνισε πως μαζί με στελέχη της Αυτοδιοίκησης οι... πολιτικές υποθέσεις ήταν αρκετές δεκάδες.

Παράλληλα επεσήμανε τις δυσκολίες στις έρευνες λογαριασμών των πολιτικών προσώπων, γιατί όπως αναφέρει «δεν μπορεί το ΣΔΟΕ να κάνει ποινική διαδικασία λόγω της ασυλίας του βουλευτή και του υπουργού. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες μεγάλων λογαριασμών είναι πολύ δύσκολες. Αυτό δεν αφορά μόνο πολιτικούς, αφορά τους πάντες που έχουν offshore εταιρείες».

Τέλος κάνει μία αναδρομή στην πορεία του αναφέροντας πως ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1983, είχε εργαστεί ως οικοδόμος, ενώ πουλούσε και τον Ριζοσπάστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ