Ρήξη με τον κρατισμό και το λαϊκισμό προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος - iefimerida.gr

Ρήξη με τον κρατισμό και το λαϊκισμό προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος

Ρήξη με τον κρατισμό και το λαϊκισμό προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα χώρο συνεύρεσης και επεξεργασίας πολιτικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη ορίζεται στην Iδρυτική της Διακήρυξη η «Δυναμική Ελλάδα», η κίνηση πολιτών που συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Ηλία Μόσιαλου.

Την Ιδρυτική Διακήρυξη, την οποία παρουσιάζουν το Σάββατο αποκλειστικά «Τα Νέα», υπογράφουν 500 πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται όχι ως επώνυμοι αλλά ως ενεργοί πολίτες από όλη τη χώρα και όλους του επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, ενώ η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το Νοέμβριου.

Οπως αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη στη «Δυναμική Ελλάδα» συναντιούνται σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στόχος, όπως τονίζεται είναι η δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας επικοινωνίας ανθρώπων που μοιράζονται κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως και αν την ονομάσει αυτή κανείς: μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προοδευτικότητα, ρεαλισμός.

Στην Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας αυτής κίνησης του κ. Μόσιαλου τονίζεται πως για να απαλειφθούν οι ανισότητες ως προς τους κοινωνικούς και οικονομικούς πόρους που δημιουργήθηκαν από την κυριαρχία του κρατισμού, χρειάζεται να γίνει η ρήξη με «τα κυρίαρχα ιδεολογήματα της νεοελληνικής κοινωνίας, τον κρατισμό και το λαϊκισμό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ