Η ΕΚΤ δεν μπορεί να «κουρέψει» το ελληνικό χρέος που κατέχει - iefimerida.gr

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να «κουρέψει» το ελληνικό χρέος που κατέχει

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να «κουρέψει» το ελληνικό χρέος που κατέχει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι είναι νομικά αδύνατο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «κουρέψει» το ελληνικό χρέος που κατέχει, διατυπώνει το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Γκερκ Ασμσουσεν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag και θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο Ασμουσεν τονίζει πως «δεν μπορούμε ούτε να παρατείνουμε τις προθεσμίες (έκδοσης των ελληνικών ομολόγων) ούτε να μειώσουμε τα επιτόκια», καθώς όπως εξηγεί «και το ένα και το άλλο θα καταλήξουν να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους (της Αθήνας) και θα είναι μια άμεση χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους. Η ΕΚΤ δεν έχει αυτό το δικαίωμα από νομική άποψη».

Ο κ. Ασμουσεν αναφέρθηκε, επίσης, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θα γίνει «χωρίς προσπάθειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ