Παρατείνουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές - iefimerida.gr

Παρατείνουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές

Παρατείνουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται μέχρι 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των προωθούμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Την Παρασκευή η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων έως το τέλος του μήνα και τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των διοικητικών δικαστών.

Ετσι, αποφάσισαν την παράταση της αυταπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δικαστικών αποφάσεων, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ακόμη, αποφάσισαν την αποχή κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την επεξεργασία και την κατάθεση, σε συνεργασία και με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, «ενδίκων βοηθημάτων στα αρμόδια δικαστήρια, για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών».

Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Παράλληλα, και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου, που κανονικά θα έληγαν την ερχόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί

Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, όποτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσει νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ