Λίστα με τα ονόματα όλων των πολιτικών που ψάχνει το ΣΔΟΕ στον Άρειο Πάγο - iefimerida.gr

Λίστα με τα ονόματα όλων των πολιτικών που ψάχνει το ΣΔΟΕ στον Άρειο Πάγο

Στα χέρια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η λίστα με τους 36 του ΣΔΟΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, με την ένδειξη «άκρως απόρρητο», παραδόθηκαν φάκελοι των προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, από τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Στέλιο Στασινόπουλο.

Ο κ. Στασινόπουλος παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία των ερευνών. Στην αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Επίσης αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Υπενθυμίζεται πως το ΣΔΟΕ έχει διαψεύσει την ύπαρξη συγκεκριμένης λίστας στην οποία περιέχονται ονόματα που ελέγχονται. Έτσι στον αντιεισαγγελέα παραδόθηκαν όλοι οι φάκελοι των δεκάδων πολιτικών και μη προσώπων που ελέγχονται στους οποίους περιγράφεται και η πορεία των ερευνών.

Νωρίτερα, ο κ. Στασινόπουλος, απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη να ενημερωθεί εάν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να περιλαμβάνεται το όνομά του, είχε απαντήσει: «Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας».

Ο Νίκος Παντελής θα μελετήσει την αναφορά και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Παράλληλα δύο λίστες με 52 ονόματα πολιτικών που βρίσκονται υπό διερεύνηση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ήρθαν στη δημοσιότητα, με γνωστά ονόματα αλλά και ηχηρές απουσίες σε σχέση με τη γνωστή «λίστα των 36».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ