Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου απέτρεψαν την προβολή της ταινίας «Άλωση 1453» - iefimerida.gr

Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου απέτρεψαν την προβολή της ταινίας «Άλωση 1453»

Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου απέτρεψαν την προβολή της ταινίας «Άλωση 1453»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προβολή της ταινίας «Άλωση 1453».

Οι διαδηλωτές τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν την προβολή της τουρκικής παραγωγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η προβολή στην Βηρυτό ματαιώθηκε λόγω αντιδράσεων του Ελληνορθόδοξου κόμματος «Κόμμα της Ανατολής», όπως αναμεταδίδει και σε δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στην αραβική γλώσσα.

Μάλιστα στο δημοσίευμα φιλοξενείται και δήλωση του προέδρου του κόμματος, Δημήτρη Ροντρίγκε Χουρή (Dimitri Rodrigue Khoury), ο οποίος τόνισε πως η προβολή της ταινίας είναι «είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο».

Το «Κόμμα της Ανατολής», είναι νεοϊδρυθέν και έχει στόχο να συσπειρώσει το Ορθόδοξο κομμάτι του πληθυσμού που αποτελούν το 7% του λαού.

«Στον Λίβανο λένε πως "είμαι Ελληνορθόδοξος" ή "είμαι Ρωμιός", χωρίς να ξέρουν την πραγματική σημασία των λέξεων. Βλέπετε, η αραβική προπαγάνδα λέει πως "είστε άραβες" και ότι "οι Έλληνες ήταν κατακτητές", κάτι που δεν είναι αλήθεια. Είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών, που ζούσαν εδώ πολύ πριν έρθουν οι Άραβες το 634 μ. Χ!

Παρότι λοιπόν με τον καιρό ξεχάσαμε την ελληνική μας γλώσσα - που τώρα ξανα μαθαίνουμε - διατηρήσαμε την Ορθόδοξη πίστη μας και το όνομά μας, που δεν είναι Άραβας, αλλά Ρωμιός – Έλληνας» καταλήγει ο Χουρή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ