Μανιτάκης: Θα απομονώσω τους ακατάλληλους και διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Θα απομονώσω τους ακατάλληλους και διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους

Μανιτάκης: Εκτός Δημοσίου οι υπόδικοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό, δεν συνδέεται και δεν οδηγεί σε απολύσεις επανέλαβε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και η Περιφέρεια Αττικής διαβεβαίωσε ότι θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις, δεν συνδέεται με τις απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».

Ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «όλα πρέπει να γίνονται σε ένα καθεστώς αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εργασιακής ηρεμίας, σε ένα κλίμα που είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, σε μια χώρα που περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, που βρίσκεται σε ένα καθεστώς, θα έλεγα, παραζάλης, που υφίσταται και ταπεινώσεις και απίστευτες θυσίες, είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Να αποφύγουμε οξύτητες και γενικόλογες δηλώσεις οι οποίες διαταράσσουν το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας για να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης».

Πρόσθεσε δε ότι «η αξιολόγηση, σε όλες τις χώρες, έχει έναν και μόνο βασικό σκοπό, τη βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια», υπό το ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δήλωσε με έμφαση ότι «δεν είναι να προχωρούμε σε εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση της διοίκησης, επισείοντας σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους το φόβητρο, το σκιάχτρο των απολύσεων», για να επαναλάβει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να διακινδυνεύσει ο κύριος σκοπός της διοικητικής μεταρρύθμισης.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω κάτι που θα οδηγήσει την ήδη παραλυμένη διοίκηση σε διάλυση», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, τονίζοντας ότι «θα αναδιαρθρώσουμε ριζικά, με αξιόπιστα εργαλεία την ελληνική δημόσια διοίκηση, σε συνεργασία και με αφορμή τη διεθνή συμφωνία που έχουμε υπογράψει από τον Ιανουάριο με την Task Force και με την επικεφαλής του τομέα αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης γαλλική κυβέρνηση» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών, των οποίων η μείωση θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%.

Τέλος, ο κ. Μανιτάκης επισήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει, να απομονώσει και να αποξενώσει από την τεράστια πλειοψηφία των άξιων υπαλλήλων, μερικές χιλιάδες υπαλλήλων, που είναι αποδεδειγμένα και διαπιστωμένα ακατάλληλοι. Και αυτοί είναι ακατάλληλοι υπάλληλοι, με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, οι πειθαρχικά υπόδικοι και όσοι απουσιάζουν μακροχρόνια και αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ