Γ.Παπανδρέου σε Α.Σαμαρά: "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη" - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου σε Α.Σαμαρά: "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Αντώνη, έχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη". Με τη φράση αυτή o πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επεσήμαινε στον Αντώνη Σαμαρά την κρισιμότητα της κατάστασης. Την Τετάρτη 11 Μαΐου, παραμονή δηλαδή του «Ζαππείου 2», την ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσίαζε την επικαιροποιημένη οικονομική πρόταση του κόμματός του. Το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν μια γνώριμη φωνή, αυτή του Πρωθυπουργού. Για μία ακόμη φορά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συζήτησαν, χωρίς μεσολαβητές, τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνομιλία τους, που έγινε εν μέσω των πιέσεων για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, πυροδότησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά σενάρια, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν ανοιχτή γραμμή, παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις τους.

Oι δύο πολιτικοί αρχηγοί λέγεται πως έχουν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία. Οποτε χρειαστεί, είτε ο ένας είτε ο άλλος θα σηκώσει το τηλέφωνο, ώστε να λυθεί η όποια πολιτική παρεξήγηση μπορεί να έχει υπάρξει. Σημαντικό ρόλο στην καλή διαπροσωπική σχέση τους διαδραματίζει και η πολυετής φιλία τους (από την εποχή των φοιτητικών τους χρόνων), η οποία δεν διαταράσσεται παρά τις κατά καιρούς έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει πολλές φορές την καλή προσωπική σχέση του με τον κ. Παπανδρέου, με την παράλληλη επισήμανση ότι είναι ο πολιτικός του αντίπαλος.

"Αντώνη, καταλαβαίνω ότι αύριο θα πεις πράγματα στο Ζάππειο" είπε ο Πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά, δίνοντάς του αφορμή να του αναφέρει τι πρόκειται να παρουσιάσει. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε "Ναι, αύριο θα καταθέσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για έξοδο από την κρίση" και τον προέτρεψε να διαβάσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, τονίζοντας τις λέξεις κοστολογημένο, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση και στο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται και επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ: "Έχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη". Ο κ. Σαμαράς έκανε τη δική του ανάλυση και η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, πάντοτε γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα. Η συζήτηση διεξήχθη σε χαλαρό τόνο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι λέξεις συναίνεση ή εθνική συνεννόηση δεν ακούστηκαν, ενώ δεν υπήρξε και κάποια προτροπή από τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ