Καταδικάστηκε βασανιστής ζώου για πρώτη φορά στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Καταδικάστηκε βασανιστής ζώου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Καταδικάστηκε βασανιστής ζώου για πρώτη φορά στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής δικαιοσύνης οδηγήθηκε στη φυλακή ιδιοκτήτης – τέρας κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου. Το σκυλί στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του,αφού οι φιλόζωοι περαστικοί είδαν την φρικτή πράξη του, έσωσαν το δυστυχισμένο ζώο και οδήγησαν τον απάνθρωπο ιδιοκτήτη του στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη ηθικού αυτουργού για βασανισμό ζώου, καθώς το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ γιατί είχε δώσει εντολή σε υπάλληλό του να δέσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σκύλο και να το σέρνει.

Το περιστατικό συνέβη στη λεωφόρο Σουλίου στο Μαραθώνα, όταν οι επιβάτες δύο άλλων αυτοκινήτων είδαν το αποτρόπαιο θέαμα και έκαναν φράγμα με τα αυτοκίνητά τους για να το σταματήσουν, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου υποστήριξε ότι έδωσε αυτή τη διαταγή επειδή το τετράποδο του έσκαβε το περιβόλι. Το σκυλί βρίσκεται υπό την φροντίδα κτηνιάτρων αφού φέρει ανοιχτές πληγές σε όλο το σώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ