Παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας - Τα «ιπτάμενα» παιδιά ενός βασανισμένου λαού [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας - Τα «ιπτάμενα» παιδιά ενός βασανισμένου λαού [εικόνες]

Παρκούρ στη Λωρίδα της Γάζας - Τα «ιπτάμενα» παιδιά μίας βασανισμένης χώρας [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, εκτός από όπλα και στρατιώτες υπάρχει και η άλλη πλευρά: Νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες και πολύ κέφι για παιχνίδι. Οι νέοι της Παλαιστίνης, έχουν μετατρέψει το παλιό βομβαρδισμένο κοιμητήριο Κχαν Γιούνις σε έναν συνδυασμό γυμναστηρίου και Τσίρκου όπου επιδίδονται στο αγαπημένο Ευρωπαϊκό σπορ: το παρκουρ.

Μπορεί ο αυτοσχέδιος χώρος παρκούρ τους να μην έχει τις κατάλληλες υποδομές και τις συνθήκες ασφαλείας όπως στις Ευρωπαϊκές χώρες, όμως αυτό κάνει την διαδικασία ακόμα πιο εντυπωσιακή και πιο συναρπαστική για τους τολμηρούς Παλαιστίνιους.

Όπως οι λάτρεις του παρκούρ σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα εμπόδια της πόλης και ο στόχος αυτού του -μη ανταγωνιστικού- αθλήματος είναι να βρουν τον γρηγορότερο τρόπο να πάνε από το ένα σημείο στο άλλο, συχνά με συνδυασμό αναρρίχησης, άλματος, τρεξίματος και κατρακυλίσματος.

Οι εικόνες που ακολουθούν, τραβήχτηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, γραφικές και παιχνιδιάρικες, συλλαμβάνουν τις ανάλαφρες στιγμές των πιτσιρικάδων της Παλαιστίνης μπροστά σε έναν μισοκατεστραμμένο τοίχο που είναι αντιπροσωπευτικός της καταστροφής που έχουν επιφέρει οι ένοπλες συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ