Τι απαντά ο Ιωσήφ Λιβανός στον Διώτη για το «Καρούζος Gate» - iefimerida.gr

Τι απαντά ο Ιωσήφ Λιβανός στον Διώτη για το «Καρούζος Gate»

Η απάντηση Λιβανού στον Διώτη για το «Καρούζος Gate»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντικρούει τα λεγόμενα του πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη ο Ιωσήφ Λιβανός λέγοντας πως του έδωσε τη συμπληρωματική λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα.

Την Τετάρτη, ο κ. Διώτης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστήριξε πως ούτε ο κ. Λιβανός ούτε ο έτερος εκ των καταγγελλόντων επιχειρηματιών οι οποίοι ζήτησαν και τον είδαν τον Ιούνιο του 2011 μίλησαν για εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Ο κ. Διώτης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι δεν το είπαν «ούτε προφορικά».

Με γραπτή ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, ο κ. Λιβανός υποστηρίζει, επικαλούμενος και τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης με αριθμό πρωτοκόλλου, πως παρέδωσε αντίγραφο της αρχικής μηνυτήριας αναφοράς του αλλά και την επίμαχη συμπληρωματική λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα την 1η Ιουνίου 2011. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λιβανό, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Διώτη, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν σαφής και κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στην καριέρα του ως εισαγγελέας δέχτηκε πιέσεις και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα.

«Η ίδια η προσωπική γραμματέας του κ. Διώτη, με διαβεβαίωσε ότι θα τα μελετήσει ο ίδιος και θα με καλέσει για συνάντηση, όπως και έγινε λίγες μέρες μετά. Σε αυτήν τη συνάντηση, σε ερώτησή μου για το εάν η διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί λόγω της εμπλοκής των πολιτικών, μου απάντησε επί λέξει και είναι προς τιμήν του: «Ήμουν τριάντα χρόνια Εισαγγελέας δε δέχτηκα πιέσεις και παρεμβάσεις, δε θα δεχτώ ούτε τώρα». Ίσως να διαφεύγει αυτό από τη δική του μνήμη και είναι ανθρώπινο επειδή έχουν περάσει 16 μήνες από τότε», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λιβανός.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν καταδικάζει ούτε απαλλάσσει κανέναν αφού θα χρειαστεί εξονυχιστική έρευνα από τη Δικαιοσύνη ενώ παράλληλα κάνει για σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας.

«Δεν καταδικάζω, ούτε απαλλάσσω κανέναν. Όλα θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν και προπάντων θα διασταυρωθούν με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά θα ελεγχθούν και δεκάδες off shore και ελληνικές εταιρίες. Για όλα αυτά θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και εξονυχιστικός έλεγχος. Θα αξιοποιηθούν από τις Εισαγγελικές και Ελεγκτικές αρχές, ώστε να αποφανθεί η δικαιοσύνη με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε ας σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και το τεκμήριο αθωότητας», αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ