Λυκουρέντζος: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση - iefimerida.gr

Λυκουρέντζος: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Λυκουρέντζος: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε γνωστό πως θα ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα ενώ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζεται η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού. Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη και δεν είναι κατά όσων ασθενών έχουν ανάγκη», είπε ο κ.Λυκουρέντζος

Παράλληλα ο υπουργός ενημέρωσε πως η καθυστέρηση της έκδοσης του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι διενεργείται έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κατάχρηση για τα φάρμακα που βρίσκονται εντός πατέντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ