Oρφανά γοριλάκια πήρε υπό την προστασία το Εθνικό Πάρκο του Κονγκό [εικόνες] - iefimerida.gr

Oρφανά γοριλάκια πήρε υπό την προστασία το Εθνικό Πάρκο του Κονγκό [εικόνες]

Πανέμορφα ορφανά γοριλάκια υπό την προστασία του Εθνικού Πάρκου του Κονγκό [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προφανής συγγένεια του ανθρώπου με τους πιθήκους είναι ευδιάκριτη αν παρατηρήσει κανείς τα δύο μωρά ορφανά γοριλάκια που φροντίζει το Πάρκο Virunga στο Κονγκό,τα οποία στη συμπεριφορά τις κινήσεις και τις ανάγκες δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα μωρά των ανθρώπων.

Τα δύο γοριλάκια σώθηκαν από τους λαθροκυνηγούς σε δύο διαφορετικά περιστατικά στα τέλη Σεπτεμβρίου και τώρα περιθάλπονται στο Εθνικό Πάρκο Virunga στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις μήνες.

Πρόκειται για δύο θηλυκούς γορίλες Grauer (επίσης γνωστούς ως Γορίλες ανατολικών πεδινών) την Ισάνγκι και την Μπαράκα, ηλικίας περίπου εννέα και πέντε μηνών αντίστοιχα. Βρέθηκαν να περιπλανιούνται μόνα τους στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου οι ένοπλες συγκρούσεις, έχουν ανατρέψει όλες τις προσπάθειες των αρχών για προστασία των υπο εξαφάνιση ειδών της άγριας φύσης, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ο πληθυσμός των Grauer έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της λαθροθηρίας, και μπορεί να έχουν απομείνει λιγότεροι από 4.000 γορίλες λένε οι ειδικοί του κέντρου Virunga

Τα δύο γοριλάκια είναι πλέον ασφαλή και απολαμβάνουν την φροντίδα και τη τρυφερότητα των ανθρώπων του Πάρκου οι οποίοι τους φέρονται σαν να είναι παιδάκια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ