Sound Injections 1 (εισαγωγή) - iefimerida.gr

Sound Injections 1 (εισαγωγή)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το internet δεν σκότωσε την μουσική. Ναι, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το έκανε. Απλά έδωσε την δυνατότητα σε καλλιτέχνες από διάφορες μεριές του πλανήτη να ακουστεί η μουσική τους και η φωνή τους. Οι μη προνομιούχοι (οικονομικά), δηλαδή, απόκτησαν ένα γερό πλεονέκτημα για να προωθήσουν το έργο τους μέσα από sites, blogs, myspace, soundcloud, bandcamp κλπ. Αυτή η εβδομαδιαία στήλη και ο υπογράφων που περνάει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του χωμένος και χαμένος μέσα σε αυτόν τον μουσικό ιντερνετικό λαβύρινθο, θα προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα σε ήχους άλλοτε οικείους και άλλοτε περισσότερο δύστροπους.

Το καλύτερο νέo που διάβασα μέσα στην εβδομάδα ήταν η ανακοίνωση του πρώτου ep από τον Holy Other στην Tri Angle records, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου. Ο Βερολινέζος μουσικός παραγωγός έδωσε μια πρόγευση από το ''With U'' EP με το ''Touch'', που όταν το ακούσεις καταλαβαίνεις γιατί είναι μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες τις χρονιάς. Το ''Touch'' είναι ένα αισθησιακό, ατμοσφαιρικό κομμάτι που αντιπροσωπεύει την ηλεκτρονική μουσική του σήμερα. Ένα αργόμπιτο, αιθέριο, μεταλλαγμένο r’n’b τραγούδι που με τις ρυθμικές αλλαγές και τα επαναλαμβανόμενα samples μοιάζει με ένα μικρό έργο τέχνης!
http://soundcloud.com/holyother/touch

Από την άλλη μεριά, αλλά στο ίδιο στρατόπεδο, ο Λονδρέζος Slime παίρνει τις κιθάρες των XX (που τις είχαν πάρει από τους Young Marble Giants) και τoν ήχο των Vondelpark και καταφέρνει με το ''Caffeine'' και την βοήθεια του Gaskel Greed να σε πάει έναν φθινοπωρινό περίπατο στην εξοχή, και ας είσαι χωμένος με τα μούτρα στο καυσαέριο! Αυτό και αν είναι κατόρθωμα....
http://soundcloud.com/slime-music/caffeine-feat-gaskel-greed

Που μάλλον ξεπερνάει η επιτυχία των Cults. Οι οποίοι με μόλις ένα 7'' κατάφεραν και έκλεισαν συμβόλαιο με την Columbia (αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό!). Όταν όμως ακούσεις το ''You Know What I Mean'' θα νιώσεις την αγάπη τους για την δεκαετία του '60, το wall of sound και τον Phil Spector και ξαφνικά θα συνειδητοποιήσεις ότι μόλις άκουσες το ομορφότερο pop τραγούδι των τελευταίων μηνών!
http://soundcloud.com/cultscultscults/cults-you-know-what-i-mean

Sound Injections: http://soundinjections.tumblr.com/archive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ