Φόρος με συντελεστή έως 45% για τις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού - iefimerida.gr

Φόρος με συντελεστή έως 45% για τις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού

Φόρος με συντελεστή έως 45% για τις «μαύρες» καταθέσεις του εξωτερικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν πιάσει δουλειά και τρέχουν τις διαδικασίες προκειμένου να εντοπίσουν όσους έχουν στείλει αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό, μέσω εμβασμάτων και να τους καλέσουν να πληρώσουν. Μάλιστα η φορολόγηση των «μαύρων» καταθέσεων αναμένεται να γίνει με συντελεστές μεταξύ 30% και 45%.

Μετά από εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ΣΔΟΕ και Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «ξετινάζουν» τη λίστα η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα 54.000 Ελλήνων που έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού περισσότερα από 22 δισ. ευρώ.

Μόλις η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διασταυρώσει τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό με τα ποσά που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες φορολόγησης του μαύρου χρήματος.

Οι καταθέτες θα κληθούν αρχικά να δικαιολογήσουν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων που έβγαλαν στο εξωτερικό. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν φόρο επί της διαφοράς, η οποία θεωρείται αδήλωτο εισόδημα. Μάλιστα εξετάζεται να φορολογηθεί με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα και με συντελεστές που φθάνουν έως το 45%. Τέλος θα παραπεμφθούν στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ