Οι ομογενείς αποδοκιμάζουν την Χρυσή Αυγή στην Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Οι ομογενείς αποδοκιμάζουν την Χρυσή Αυγή στην Νέα Υόρκη

Οι ομογενείς αποδοκιμάζουν την Χρυσή Αυγή στην Νέα Υόρκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στις τάξεις της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη από την «παρουσία» της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια με τις οργανώσεις να την αποδοκιμάζουν.

Αφορμή για τις αντιδράσεις ήταν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Χρυσή Αυγή να ανοίγει γραφεία στην Αστόρια, καθώς και μία φωτογραφία με ομογενείς με μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, καταδικάζουν τόσο την ιδεολογία όσο και τις ενέργειες της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ υποστηρίζουν πως πρόκειται για «επικίνδυνο φαινόμενο».

Ακόμη και οι New York Times ασχολήθηκαν με το θέμα αναφέροντας πως η ακροδεξιά οργάνωση ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου την παρουσία της στην Νέα Υόρκη.

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ανοίξει γραφεία στην Αστόρια και η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει ληφθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.

Πάντως η Ομοσπονδία τονίζει με ανακοίνωσή της πως δεν έχει καμία συνεργασία με την Χρυσή Αυγή και πως το κτήριό της στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, «δεν χρησιμοποιείται» από το ακροδεξιό κόμμα.

Από την πλευρά της η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την «έντονη αποδοκιμασία» των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι «η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ