Ένταση στα νησιά Σενκάκου – Κινεζικά πλοία έπλευσαν στο σημείο - iefimerida.gr

Ένταση στα νησιά Σενκάκου – Κινεζικά πλοία έπλευσαν στο σημείο

Ένταση στα νησιά Σενκάκου – Κινεζικά πλοία έπλευσαν στο σημείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και αυξάνεται η ένταση στην περιοχή των Νήσων Σενκάκου τις οποίες διεκδικούν τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κίνα, η οποία έστειλε μάλιστα την Τετάρτη τρία πλοία της εκεί.

Όπως δήλωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή τα τρία κινεζικά πλοία πλησίασαν τα υπό ιαπωνική διοίκηση νησιά και μετά άλλο ένα τέταρτο έπλευσε στο συγκεκριμένο σημείο. Το περιστατικό δεν είχε άσχημη κατάληξη καθώς μετά από έξι ώρες παραμονής τα κινεζικά πλοία αποχώρησαν.

Η ένταση προκλήθηκε μετά την απόφαση της Ιαπωνίας να αγοράσει από μία οικογένεια το συγκεκριμένο σύμπλεγμα εθνικοποιώντας το. Την περιοχή το Τόκυο την ονομάζει Σενκάκου και το Πεκίνο Ντιαογιού.

Τα συνολικά πέντε ακατοίκητα νησιά του αρχιπελάγους βρίσκονται 200χλμ βορειοδυτικά των ακτών της Ταϊβάν και 400 δυτικά της Οκινάουα (Ιαπωνία).

Τα νησιά αυτά διεκδικεί και η Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ