Deutsche Welle: Το Βερολίνο ετοιμάζει λύση-πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο - iefimerida.gr

Deutsche Welle: Το Βερολίνο ετοιμάζει λύση-πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο

Deutsche Welle: Το Βερολίνο ετοιμάζει λύση-πακέτο για Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς μια «λύση πακέτο» που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο φαίνεται πως προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να δωθεί μια πολιτική λύση στην κρίση.

Σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle τονίζει πως «στην Ευρωζώνη αναζητείται όπως όλα δείχνουν μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς η Αθήνα ούτε κατά προσέγγιση δεν πληροί τους όρους που έχουν θέσει οι δανειστές» ενώ παραπέμπει και στο Spiegel το οποίο σχολίαζε πως «η Ευρωζώνη αυτοσχεδιάζει στην περίπτωση της Ελλάδας».

Το Βερολίνο παραπέμπει στην έκθεση της Τρόικα, ενώ εντείνεται η φημολογία που θέλει τη γερμανική κυβέρνηση να προτιμά «λύση πακέτο» για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να αποφύγει σκληρές μάχες στο Ράιχσταγκ καθώς το κλίμα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού είναι ήδη επιβαρυμένο.

Οι Βρυξέλλες αλλάζουν γραμμή πλεύσης

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που είχαν σαν στόχο την λήψη απόφασης για την Ελλάδα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης καθώς αφενός παρατηρείται καθυστέρηση ως προς την επίτευξη της συμφωνίας της Αθήνας με την Τρόικα και αφετέρου πολλά κράτη μέλη εκτός της Γερμανίας, επιθυμούν για εσωτερικούς λόγους να τεθούν προς συζήτηση στο Κοινοβούλιό τους μόνο μία φορά τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο και όχι ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ