Για τις διεθνείς επαφές του ενημέρωσε ο Παπανδρέου τον Παπούλια - iefimerida.gr

Για τις διεθνείς επαφές του ενημέρωσε ο Παπανδρέου τον Παπούλια

Για τις διεθνείς επαφές του ενημέρωσε ο Παπανδρέου τον Παπούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια έγινε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό να ενημερώσει ο κ. Παπανδρέου τον κ. Παπούλια για τις διεθνείς επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε στα βουλευτικά του καθήκοντα μετά από ένα μήνα απουσίας στην Αμερική, το βράδυ της Τρίτης πήρε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών, ενώ το πρωί της Τετάρτης πήγε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να βοηθήσει όπως είπε στην ίδρυση διεθνούς ιδρύματος κλασικών σπουδών και ερευνών με την ονομασία «Olympic school of mythology-Olympic academy of classical studies» με έδρα την Πιερία.

«Ηρθα να βοηθήσω την προσπάθεια αυτή για να αναδείξουμε την Ελλάδα .Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν με μικρό κόστος να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να κινητοποιήσουμε στην Ευρώπη τον Φιλέλληνισμό», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός όταν πήρε το λόγο.

Μάλιστα ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μια ιστορία με την επίτιμη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που του είχε πει πως είχε όνειρο με τον άντρα της να περπατήσουν στον Ολυμπο.

«Το βουνό είναι σύμβολο που έχει εμβέλεια παγκοσμίως» είπε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι ο φορέας που θα δημιουργηθεί δεν πρέπει να μπλέξει με την κρατική γραφειοκρατία, αλλά πρέπει να ειναι ευέλικτος και με ανοιχτό πνεύμα .«Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει και στη χώρα μας η πρώτη εξαγωγική βιομηχανία» κατέληξε ο κ.Παπανδρέου λίγο πριν φύγει από την επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ