«Βόμβες ραδιενέργειας» στην Ευρώπη αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - iefimerida.gr

«Βόμβες ραδιενέργειας» στην Ευρώπη αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Βόμβες ραδιενέργειας» στην Ευρώπη αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής με θέμα τα σύγχρονα επίπεδα ασφαλείας στις μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, παρουσιάζει ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα, αφού όπως φαίνεται οι βελτιώσεις στα συστήματα ασφαλείας που ορίστηκαν το 1986 μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, δεν έχουν εφαρμοστεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα δημοκρατία, η έκθεση οργανώθηκε το 2011 μετά το ατύχημα στη Φουκοσίμα και ελέγχει με «δοκιμασίες κοπώσεως» τις 68 πυρηνικές μονάδες που βρίσκονται σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε σχετική δημοσίευση, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα αρνητικά και οι οικονομικές απαιτήσεις για την κάλυψη των ελλείψεων ανέρχονται στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο Γιόχαν Στάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης κατά της πυρηνικής ενέργειας Ausgestrahtl, υποστηρίζει ότι η έρευνα αυτή δεν έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί όπως τόνισε «εξωτερικοί ελεγκτές επισκέφθηκαν μόλις το ένα τρίτο των Ευρωπαϊκών εργοστασίων»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ