Επιστημονικό συμπόσιο για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή επανάσταση - iefimerida.gr

Επιστημονικό συμπόσιο για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή επανάσταση

Επιστημονικό συμπόσιο για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή επανάσταση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2012 ανακηρύχθηκε απο τον δήμο Ναυπλίου έτος εορτασμού των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση, η οποία έγινε την περίοδο 1 Φεβρουαρίου με 8 Απριλίου του 1862. Στα πλαίσια των εορτασμών θα διεξαχθεί σχετικό επιστημονικό συμπόσιο καθώς και εγκαίνια έκθεσης με θέμα τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα

Το επιστημονικό συμπόσιο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και στα πλαίσιά του θα μελετηθεί η Ναυπλιακή Επανάσταση ως ιστορικό γεγονός, που εξέφρασε τις συνειδητοποιήσεις, τις επιθυμίες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας για απεγκλωβισμό από τα πολιτικά και εθνικά αδιέξοδα, που είχε δημιουργήσει το καθεστώς του Όθωνα.

Παράλληλα με το συμπόσιο, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 20.30, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα, «Τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα (1833-1862)», στο παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξανδρου Σούτσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ