Τα Windows 8 με μπερδεύουν, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν! - iefimerida.gr

Τα Windows 8 με μπερδεύουν, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν!

Τα Windows 8 με μπερδεύουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κριτική για τα νέα Windows 8 από εκεί που δεν το περίμενε δέχτηκε η Microsoft καθώς ο... συνιδρυτής της εταιρείας, Πολ Αλεν, δήλωσε ότι το νέο γραφικό περιβάλλον με την κατάργηση του Start μενού είναι «αινιγματικό» και δημιουργεί σύγχυση αρχικά στους χρήστες.

Γράφοντας στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Πολ Άλεν (στη φωτό αριστερά), που εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Microsoft, λέει πως δοκίμασε τα Windows 8 Release Preview -την προέκδοση που κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου- στον προσωπικό του υπολογιστή αλλά και σε μια ταμπλέτα Samsung 700T και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τον γοήτευσε:

«Αντιμετώπισα μερικά αινιγματικά στοιχεία των Windows 8», γράφει ο Άλεν επισημαίνοντας πως το διπλό γραφικό περιβάλλον (το Classic και το νέο Modern ή Metro) δημιουργεί σύγχυση: «Η διττή χρηστική εμπειρία μπορεί να φέρει σύγχυση, ειδικά όταν δύο εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής -όπως του Internet Explorer- μπορούν να τρέχουν παράλληλα».

Το νέο Modern (πρώην "Metro") γραφικό περιβάλλον έχει μια επίπεδη, μινιμαλιστική όψη που ταιριάζει περισσότερο σε οθόνες αφής, ενώ το Classic θυμίζει την επιφάνεια εργασίας των Windows 7 χωρίς όμως το παραδοσιακό κουμπί "Start" ή το αντίστοιχο μενού εκκίνησης. Ακριβώς γι' αυτό, ο Άλεν επανέλαβε την κριτική που έχουν εκφράσει πολλοί χρήστες και αναλυτές:

«Το περίεργο είναι δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις την επιφάνεια εργασίας σου ως προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον (πράγμα που θα έπρεπε να υπάρχει)», έγραψε ο Πολ Άλεν και συνέχισε απηχώντας την παραπάνω κριτική: «Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 8: η απάλειψη του γνώριμου μενού Start»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άλεν ήταν συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς το 1975 και εκείνος ο οποίος έκανε τη συμφωνία εξαγοράς του QDOS (Quick and Dirty Disk Operating System) που ήταν ο πρόδρομος του διάσημου MS-DOS που η Microsoft αδειοδότησε στην IBM για τους ιστορικούς πρώτους προσωπικούς υπολογιστές. Παρότι δεν έχει κάποια εκτελεστική ιδιότητα στην εταιρεία, διαθέτει 138 εκατ. μετοχές της και περιουσία 14.2 δισ. δολαρίων που τον κατατάσει στην 48η θέση της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων της Γης.

Ο Άλεν διαγνώστηκε με καρκίνο το 1983, οπότε πήρε άδεια από την Microsoft για να κάθε θεραπεία. Έφυγε οριστικά από διευθυντικές θέσεις το 2000 πουλώντας μερικά εκατομμύρια μετοχές. Είναι ιδιοκτήτης μιας ομάδας μπάσκετ στο NBA και μιας ομάδας ποδοσφαίρου στο NFL.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ