Νέα άγνωστα είδη ζώων εντοπίστηκαν από ερευνητές σε δάσος του Περού

Εντυπωσιακές ανακαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά την εξόρμηση μίας ομάδας Μεξικανών και Περουβιανών βιολόγων στο Εθνικό Καταφύγιο του Ταμπακόνας – Ναμπαλε στο βόρειο Περού. Οι επιστήμονες εντόπισαν και κατέγραψαν νέα υποείδη ζώων με αρκετές χαρακτηριστικές διαφορές από τα αρχικά είδη τους.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά από τα καινούρια ζώα που κατέγραψαν οι ερευνητές:

Νυχτόβια Μαϊμού
Οι νυχτόβιες μαϊμούδες έχουν μελετηθεί ελάχιστα και θεωρούνται υπο εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) γεγονός που καθιστά τον εντοπισμό του νέου αυτού είδους ιδιαίτερα σημαντικό. Το απροσδιόριστο ακόμα είδος, βρέθηκε κοντά στα σύνορα του Ισημερινού, όπως ανέφερε ο συν-επικεφαλής της εκστρατείας Τζεραρντο Σεμπάλος, από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Σε σύγκριση με τα δύο άλλα είδη νυχτόβιας μαϊμούς που είχαν καταγραφεί στην περιοχή, το νέο αυτό είδος έχει πιο ομοιόμορφο χρώμα και μικρότερο κρανίο.

Οπόσουμ
Σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από τα μέχρι σήμερα γνωστά είδη Οπόσουμ, αυτό το νέο είδος μαρσιποφόρου είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε μέχρι σήμερα στην περιοχή. Συνήθως τα οπόσουμ έχουν μέγεθος αρουραίου, μεγάλα αυτιά και ουρά και μακρύ μυτερό ρύγχος, ενώ μέχρι σήμερα μόνο 3 υποείδη Οπόσουμ ήταν γνωστά.

«Αινιγματικός» Σκατζόχοιρος
Ονομάστηκε έτσι λόγω του μεγάλου μεγέθους του και της ασυνήθιστα σκουρόχρωμης γούνας του, αυτό το νέο είδος διαφέρει από τα άλλα υποείδη της περιοχής λόγω των αγκαθιών του που είναι μεγάλα όσο ένα στυλό (!) Οι ντόπιοι λένε, επίσης, ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα είδη σκατζόχοιρου που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. «Το δέρμα του μαρτυρά ένα εντελώς διαφορετικό είδος δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ» είπε ο Σεμπάλος.

Τυφλοπόντικας με μικρά αυτιά
Αυτό το νέο είδος των τυφλοπόντικα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης από τον Σμπάλος και την ομάδα του, οι οποίοι δεν έχουν διαλέξει όνομα ακόμα για το συγκεκριμένο υποείδος. Είναι πολύ μικρότερα από το κλασσικό μαρσιποφόρο, είναι εντομοφάγο και έχει εξαιρετικά μικρά μάτια και σχεδόν άφαντα αυτιά. Τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο είναι ακόμα ανεπαρκή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ