Σολομός με σαλμονέλα από ολλανδικό εργοστάσιο στην Πρέβεζα

Αναστάτωση σε ΗΠΑ και Ολλανδία έχουν προκαλέσει τα εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας που οφείλονται σε μολυσμένο καπνιστό σολομό της Ολλανδικής εταιρίας Foppen που προήλθε από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, τουλάχιστον 200 άνθρωποι στην Ολλανδία και άλλοι 100 στις ΗΠΑ αρρώστησαν από ένα στέλεχος του βακτηρίου που ονομάζεται Salmonella Thomson, με αποτέλεσμα να ανακληθούν ποσότητες του προϊόντος σε αυτές τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσαν χθες οι Ολλανδικές υγειονομικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Μπαρτ ντε Βρις, υποστηρίζει οτι δεν έχει πουληθεί μολυσμένο ψάρι σε άλλες χώρες: «Διεξάγεται έρευνα η οποία δείχνει πώς το πρόβλημα περιορίζεται σε μία γραμμή παραγωγής, σε ένα εργοστάσιο (στην Ελλάδα)» διευκρίνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δε μπορούν να πουν ακόμα με σιγουριά ποια είναι τα αίτια της μόλυνσης.

Τις ανησυχίες ωστόσο εντείνει το γεγονός ότι η τηλεφωνική γραμμή που η εταιρία έθεσε στη διάθεση του κοινού για να αναφέρει πιθανά περιστατικά μόλυνσης, έχει ήδη δεχθεί τουλάχιστον 1.400 κλήσεις από τις οποίες οι 350 σχετίζονταν με περιστατικά μόλυνσης από σαλμονέλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ