Ρομποτική στολή που αυξάνει τη μυική δύναμη δημιούργησαν ερευνητές στο Τόκιο - iefimerida.gr

Ρομποτική στολή που αυξάνει τη μυική δύναμη δημιούργησαν ερευνητές στο Τόκιο

Ρομποτική στολή που αυξάνει τη μυική δύναμη δημιούργησαν στο Πανεπιστήμιο του Τό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι μπορεί να κάνει κανείς μία ρομποτική στολή; Σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στο να σηκώνει σάκους με ρύζι, αλλά αυτό ακριβώς έκαναν στην επίδειξη για την έκθεση CEATEC οι ερευνητές της Koba Lab από το Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και η μαγεία πίσω από αυτό το 9κιλών ρομποτικό σετ είναι το ζευγάρι του τεχνητών μυών (γνωστός και ως μυς McKibben) στο πίσω μέρος, οι οποίοι είναι κατασκευασμένα από τον κατασκευαστή βιομηχανικού εξοπλισμού Kanda Tsushin.

Όταν φουσκώσουν με πεπιεσμένο αέρα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα της KOA Corporation, το ελαφρύ σύμπλεγμα σωλήνων PET παρέχει υποστήριξη στην πλάτη του χρήστη, τους ώμους και τους αγκώνες.

Έτσι, ο χρήστης δε βασίζεται μόνο στη δική του δύναμη, αφού έχει τη στολή να του... δίνει ένα χεράκι και έτσι τη επίδειξη ήταν σε θέση να κρατήσει εύκολα δύο σακιά ρύζι (ένα σύνολο των 50kg) τουλάχιστον μέχρι να ξεφουσκώσουν οι μυς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ