Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητά τα ονόματα όσων κατεβαίνουν από τις έδρες - iefimerida.gr

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητά τα ονόματα όσων κατεβαίνουν από τις έδρες

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητά τα ονόματα όσων κατεβαίνουν απ' τις έδρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), εκτελώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων, απέστειλε ο προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων και δικαστών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων και αποσκοπεί στο να υπάρξει σαφής «εικόνα» της λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν οι διευθύνοντες τα δικαστήρια της χώρας θα ανταποκριθούν στο αίτημα του κ. Χρυσικού, ωστόσο αυτή η ενέργεια αναμένεται να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο θα συνέλθει αμέσως μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος, την Τετάρτη, οπότε όλα τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι δικαστικές Ενώσεις (πλην αυτής του ΣτΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή των αποδοχών τους, έχουν αποφασίσει από την έναρξη του δικαστικού έτους στις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από την έδρα των δικαστηρίων και να αναστέλλουν τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ