Στα βουλευτικά έδρανα κάθησε και την Τρίτη ο Μεϊμαράκης

Συναγερμός «χτύπησε» το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή καθώς είχαν φουντώσει οι φήμες πως η αποχή του προέδρου Βαγγέλη Μειμαράκη από τα καθήκοντά του θα έληγε, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση αυτή ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στον κ. Μειμαράκη να άρει την ιδιότυπη αναστολή των καθηκόντων του, καθώς θεωρεί πως οι τελευταίες εξελίξεις τον δικαιώνουν.

Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ την Κυριακή που ο κ.Μειμαράκης θεωρεί ότι τον δικαιώνει απόλυτα.

Και ενώ όλοι οι βουλευτές περίμεναν τον κ.Μειμαράκη να προεδρεύσει στην ονομαστική ψηφοφορία για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή, αντί αυτού στην έδρα ανέβηκε ο πρώτος αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης.

Πάντως η απόφαση Μειμαράκη για «επιστροφή» είναι ειλημμένη και το πιο πιθανό είναι πρώτα ο κ.Μειμαράκης να προεδρεύσει στη διάσκεψη προέδρων την ερχόμενη Πέμπτη και αμέσως μετά να ανεβεί στη έδρα της ολομέλειας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ