Μητροπολίτες: Ο κλήρος στους δρόμους με τον λαό - «Διχασμένη» η Ιεραρχία - iefimerida.gr

Μητροπολίτες: Ο κλήρος στους δρόμους με τον λαό - «Διχασμένη» η Ιεραρχία

Μητροπολίτες θέλουν τον κλήρο στους δρόμους με το λαό - «Διχασμένη» η Ιεραρχία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Ιεραρχίας στο Συνοδικό Μέγαρο, με μερικούς Μητροπολίτες να υποστηρίζουν πως η Εκκλησία θα έπρεπε να ακολουθήσει τον λαό στους δρόμους κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Κατά την συνεδρίαση οι Ιεράρχες μίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία θα μπορούσε να βοηθήσει τον λαό στις δύσκολες αυτές στιγμές και το πώς θα μπορούσαν να προλάβουν τις αυτοκτονίες πολιτών.

Παρόλο που δεν υπήρξαν εντάσεις, η Ιεραρχία εμφανίστηκε «διχασμένη» καθώς ορισμένοι Μητροπολίτες υποστήριξαν πως η Εκκλησία θα έπρεπε να βγει στο πεζοδρόμιο για να διαμαρτυρηθεί για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.

Αυτήν την άποψη υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Περιστερίου Χρυσόστομος.

Επικεφαλής αυτών που ήταν «χαμηλών τόνων» ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως πρέπει «να ξεχάσουμε το παρελθόν», τονίζοντας παράλληλα ότι «τα πράγματα έχουν αλλάξει και τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Τώρα, θα κερδίσουμε μόνο με διάλογο και σοβαρότητα». Και πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας με νόημα: «Δεν είναι καιρός για επαναστάσεις».

Στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η ευθύνη της Εκκλησίας είναι μεγάλη, όπως και το βάρος της διακονίας : «Η οικονομική κρίση έχει εξαχρειώσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει δημιουργήσει άγχος, θλίψη, αγανάκτηση και ανασφάλεια στον λαό μας», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ