Δαμανάκη: Η Κομισιόν να παρέμβει για να μην διαλυθεί η ελληνική κοινωνία

Διάβημα προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έκανε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη με αφορμή την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις που δημιουργήθηκε με την Τρόικα.

Σύμφωνα με την κυρία Δαμανάκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να επιμείνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα επισημαίνει πως η Τρόικα δεν πρέπει να συνεχίσει να επιμένει να γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε διάλυση.

Όπως επισημαίνεται θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και να συνυπολογισθεί το βάθος της ύφεσης για κάθε απόφαση που λαμβάνεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρία Δαμανάκη υποστήριξε πως η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο χρόνο πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως.

Τέλος, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε πως η Κομισιόν έχει όχι μόνο την δυνατότητα αλλά και την ευθύνη προκειμένου η Ελλάδα να μην γίνει θύμα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο των δανειστών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ