Καλώς ήρθατε στα βάθη του Σύμπαντος - iefimerida.gr

Καλώς ήρθατε στα βάθη του Σύμπαντος

Καλώς ήρθατε στα βάθη στου Σύμπανος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φωτογραφία που κατέγραψε ο δορυφόρος Hubble επιτρέπει να παρατηρήσουμε πλανήτες και περίεργα αντικείμενα που βρίσκονται 13,2 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη. Η φωτογραφία προκάλεσε ίλιγγο στους επιστήμονες.

Στην εν λόγω φωτογραφία αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει 5.500 γαλαξίες, από τους πιο κοντινούς ως τους πιο μακρινούς και από τους πιο κοντινούς ως τους πλέον απόμακρους. Πρόκειται για μια απεικόνιση του Σύμπαντος που παρουσιάζει για πρώτη φορά βάθος 13,2 δισ. ετών φωτός.

Για να αποτυπώσουν αυτή την εικόνα οι ομάδες επιστημόνων της ΝΑΣΑ συνεργάστηκαν με τους ευρωπαίους ομολόγους τους της ESA και βασίστηκαν στις δυνατότητες του δορυφόρου Hubble που αποκαλείται πλέον Ultra Deep Field αφού αποκαλύπτει ένα πεδίο πρωτοφανούς βάθους.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι το αποτέλεσμα εργασίας 10 ετών και φωτογράφησης συνολικά 50 ημερών κατά τις οποίες ελήφθησαν 2.000 ενσταντανέ. Το ενδιαφέρον είναι διπλό γιατί παρατηρώντας πιο βαθιά στο Σύμπαν ο άνθρωπος γνωρίζει περισσότερο το παρελθόν.

Χάρη στις νέες δυνατότητες του Hubble οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μελετήσουν πολύ νεώτερους γαλαξίες που βρίσκονται στη φάση της δημιουργίας. Ο δορυφόρος δίνει ούτως ή άλλως δυνατότητες για μια καλύτερη κατανόηση του απέραντου Σύμπαντος που μας περιβάλλει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ