Το νέο σπίτι του DSK μετά την αποφυλάκιση του - iefimerida.gr

Το νέο σπίτι του DSK μετά την αποφυλάκιση του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά, βρέθηκε προσωρινός χώρος στο Μπρόντγουεϊ (φωτο), για να τεθεί υπό περιορισμό ο Ντομινίκ Στρος-Καν και o δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του. Ο DSK βγήκε από τις φυλακές Ράικερς και μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο στο κέντρο του Μανχάταν. Το ζήτημα της κατοικίας στην οποία θα περιοριζόταν ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ καθυστέρησε την αποφυλάκισή του, καθώς δεν γινόταν να σταλεί στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί αρχικά και ο δικαστής δεν κύρωνε την εντολή απελευθέρωσης μέχρι να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με το Reuters, ενώ είχε καταβληθεί η εγγύηση, ένοικοι του κτιρίου που θα πήγαινε αρχικά ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν ενστάσεις καθώς όταν διέρρευσε η διεύθυνση, η πολυκατοικία πολιορκήθηκε από δημοσιογράφους.
Με ένοπλο σωματοφύλακα και με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλό του, ο Στρος-Καν περιορίστηκε στο λιγότερο σαγηνευτικό άκρο της πολυσύχναστης λεωφόρου που διασχίζει το Μανχάταν.

Βρίσκεται κοντά στην Γουόλ Στριτ και στο "Σημείο Μηδέν" των επιθέσεων που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα την 11η Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μέσα στο "χαλύβδινο δακτύλιο" ασφαλείας της πόλης που περιλαμβάνει κάμερες επιτήρησης και αυξημένη αστυνομική παρουσία.

Οι διευθετήσεις για τη νέα του κατοικία έγιναν από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά όπως προβλέπουν οι όροι της εγγύησής του.

Οι εισαγγελείς εκτίμησαν πως το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα. Το κτίριο, στη γωνία των οδών Μπρόντγουεϊ και Ρέκτορ, βρίσκεται δίπλα στην επισκοπική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ορισμένοι Νεοϋρκέζοι στην περιοχή δεν ήταν ευτυχείς που απέκτησαν έναν τόσο αμφιλεγόμενο νέο γείτονα. Ένας άνδρας κρατούσε ένα χαρτόνι που έγραφε: "DSK. Όχι στην αυλή μου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ