Ο αληθινός Τομ Σόγιερ-Ο ηρωικός πυροσβέστης που ενέπνευσε τον Μάρκ Τουέιν [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο αληθινός Τομ Σόγιερ-Ο ηρωικός πυροσβέστης που ενέπνευσε τον Μάρκ Τουέιν [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας ηρωικός άντρας ονόματι Τομ Σόγιερ, ο οποίος έμενε στο Σαν Φρανσίσκο του 1863, ήταν η πραγματική έμπνευση για τον θρυλικό λογοτεχνικό ήρωα που δημιούργησε ο Μάρκ Τουέιν.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε το έγκυρο ινστιτούτο The Smithsonian, οι δυο άντρες γνωρίστηκαν σε ένα χαμάμ στα μέσα του 19ου αιώνα και είχαν μια σειρά από περιπέτειες μαζί. Ξεκινώντας από ταξίδια στην Νεβάδα για να τζογάρουν, μέχρι μεθυσμένα ξενύχτια σε όλα τα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Σόγιερ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου δούλεψε ως πυροσβέστης, αστυνομικός και τελωνειακός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την μετακόμισή του είχε βοηθήσει να σωθούν 90 άτομα από φωτιά που ξέσπασε σε ποταμόπλοιο. Ένα γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα τον Αμερικάνο συγγραφέα του οποίου και ο δικός του αδελφός είχε πεθάνει σε μια αντίστοιχη φωτιά.

Ο αληθινός Τομ Σόγιερ-Ο ηρωικός πυροσβέστης που ενέπνευσε τον Μάρκ Τουέιν [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με μαρτυρία του Τομ Σόγιερ σε δημοσιογράφο της εποχής «Κάποια στιγμή ο Μαρκ με πλησίασε, έβαλε τα χέρια του στους ώμους μου και μου είπε ''' Θα γράψω μια ιστορία για ένα αγόρι που είναι το σκληρότερο σε όλο τον κόσμο. Και αυτό το αγόρι θα είσαι εσύ. Πόσα αντίτυπα θέλεις να αγοράσεις Τομ; Και μάλιστα μισοτιμής''. Οπότε του απάντησα ''ΟΚ , προχώρα. Αρκεί να μην ντροπιάσεις το όνομά μου''.»

Ο αληθινός Τομ Σόγιερ-Ο ηρωικός πυροσβέστης που ενέπνευσε τον Μάρκ Τουέιν [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ