«Οχι» εργοδοτών σε περαιτέρω μείωση των εισφορών - iefimerida.gr

«Οχι» εργοδοτών σε περαιτέρω μείωση των εισφορών

Οχι εργοδοτών σε περαιτέρω μείωση των εισφορών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύπιο κλίμα και σε πνεύμα ωριμότητας, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός «ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν θεωρούν σκόπιμη την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης:

  • Άμεσες και στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας (με ειδική ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια).
  • Η διατήρηση σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας μέσω ΟΑΕΔ.
  • Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με περαιτέρω εφαρμογή του εργόσημου.

Η επόμενη συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου θα γίνει με βάση συγκεκριμένο κείμενο νομοθετικών ρυθμίσεων επί του οποίου οι κοινωνικοί εταίροι θα κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ