Η δισκοπάθεια είναι πιθανό να οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη - iefimerida.gr

Η δισκοπάθεια είναι πιθανό να οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη

Η δισκοπάθεια είναι πιθανό να οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γονιδιακό ελάττωμα που σχετίζεται με τη δισκοπάθεια και ευθύνεται συχνά για τους πόνους στη μέση ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες από την ερευνητική ομάδα του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 4.600 άτομα και διαπίστωσε ότι το γονίδιο PARK2 σχετίζεται με τα προβλήματα των δίσκων που οφείλονταν στην ηλικία.

Οι επιστήμονες έκαναν μαγνητικές τομογραφίες στους 4.600 συμμετέχοντες και μελέτησαν τις διαφορές στο DNA τους. Παρατήρησαν λοιπόν ότι οι μεταλλάξεις στο γονίδιο PARK2 επιδρούσαν στον εκφυλισμό των δίσκων και επηρέαζαν την ταχύτητα με την οποία επιδεινωνόταν η πάθηση.

Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ωστόσο, ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να διαπιστώσουν με ποιόν τρόπο και σε ποιο βαθμό τα γονίδια αυτά επηρεάζουν την πάθηση. Εικάζουν μάλιστα ότι μπορεί να έχουμε απενεργοποίηση γονιδίων σε άτομα με εκφυλισμό του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να κατανοήσουν σε βάθος με ποιόν τρόπο συμβαίνουν αυτές οι γονιδιακές μεταλλάξεις του PARK2, ώστε μελλοντικά να δημιουργήσουν νέες θεραπείες για τον πόνο της μέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ