Συνταγή για τάρτα με αυγά και μπέικον, κις λορέν όπως λένε οι γάλλοι - iefimerida.gr

Συνταγή για τάρτα με αυγά και μπέικον, κις λορέν όπως λένε οι γάλλοι

Συνταγή για τάρτα με αυγά και μπέικον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κις λορέν είναι η δημοφιλέστερη γαλλική τάρτα παγκοσμίως, και έγινε σχετικά πρόσφατα γνωστή και στη χώρα μας. Προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας, όπου ήταν γνωστή από τον 16ο αιώνα. Παραδοσιακά η κις φτιαχνόταν από ζύμη ψωμιού, αυγά, καπνιστό χοιρινό στήθος και κρέμα γάλακτος. Τυρί προστέθηκε στη συνταγή αργότερα, όταν η ζύμη ψωμιού αντικαταστάθηκε από την πιο αφράτη ζύμη μπριζέ.

Υλικά

Ζύμη μπριζέ σπιτική (δες τη συνταγή στο iefimerida.gr)

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχύρευστη, όχι υγρή

2 αυγά φρέσκα

200 γραμμάρια τυρί τριμμένο γκούντα (φρέσκο, όχι φακελάκι)

150 γραμμάρια μπέικον *

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

2. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα για τάρτα ή σε ένα πιρέξ

3. Τοποθετούμε το μπέικον σε κυβάκια και ψήνουμε την τάρτα για λίγο μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα (10 λεπτά περίπου)

4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο

5. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος

6. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι

7. Χύνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά

Δύο απαράβατοι όροι για την κις λορέν

Για να γίνει η κις λορέν σας πραγματικά απολαυστική και για να μη θυμίζει γαλατένια αλμυρή πίτα υπάρχουν δύο απαράβατοι όροι :

Πρώτον, αναζητήστε ποιοτικό μπέικον σε κατάστημα με είδη delicatessen. Αξίζει τον κόπο να το ψάξετε, μην αγοράζετε όλα τα προιόντα σας πρόχειρα στο σούπερ μάρκετ, η κουζίνα σας δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Εγώ αγοράζω ποιοτικό (και φτηνό) μπέικον στο παντοπωλείο Αμφιλοχία, στο Χολαργό.

Δεύτερον, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παχύρευστη. Οι Γάλλοι απαξιώνουν την υδαρή κρέμα γάλακτος που εμείς αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ σε συσκευασία των 3. Η παχιά, μοσχοβολιστή γαλλική κρέμα γάλακτος αγοράζεται χύμα στα ειδικά μαγαζιά που πωλούν τυριά και βούτυρα. Στην Ελλάδα αγοράστε παχιά κρέμα γάλακτος (εισαγόμενη από τη Γαλλία) στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, υπάρχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ