Επτά απόπειρες αυτοκτονίας πρόλαβε η ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαήμερο - iefimerida.gr

Επτά απόπειρες αυτοκτονίας πρόλαβε η ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαήμερο

Επτά απόπειρες αυτοκτονίας πρόλαβε η ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαήμερο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο δεκαήμερο, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου από τους προτιθέμενους αυτόχειρες και αφορούσαν διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την πρόθεσή τους εκδήλωσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιστοσελίδων, τηλεοπτικών σταθμών, ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και μέσω του Facebook, ενώ σε μία περίπτωση ενημερώθηκε η Europol για την αποτροπή αυτοκτονίας στη Γερμανία

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, βοήθησε στον εντοπισμό των ατόμων αυτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, υστέρα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών των μηνυμάτων τους.

Σε μία περίπτωση, η παραλίγο αυτόχειρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σε μία άλλη περίπτωση τα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονταν από τη Γερμανία και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Europol προκειμένου να ειδοποιηθούν οι αρχές της Γερμανίας και να εντοπιστεί ο προτιθέμενος αυτόχειρας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργεί σε 24ωρη βάση ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ