Ισχυρό φοροχτύπημα στους ιδιοκτήτες σπιτιών - iefimerida.gr

Ισχυρό φοροχτύπημα στους ιδιοκτήτες σπιτιών

Ισχυρό φοροχτύπημα στους ιδιοκτήτες σπιτιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται τα σενάρια τρόμου αναφορικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και όπως όλα δείχνουν οι φορολογούμενοι θα δεχθούν ακόμα ένα δυνατό χτύπημα. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει όσους μένουν σε δικός τους σπίτι να να φορολογηθούν για το εισόδημα που ουσιαστικά γλιτώνουν.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρο σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, όπως να υπολογίσει ένα ποσό-τεκμήριο που προκύπτει από την ιδιοκατοίκηση. Μάλιστα υπολογίζεται πως η ιδιοκατοίκηση θα φορολογηθεί με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί των τετραγωνικών.

Παράλληλα θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής και έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ