Ο Καρούζος επιβεβαιώνει την κατάθεση του μεσίτη για Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη, Λιάπη - iefimerida.gr

Ο Καρούζος επιβεβαιώνει την κατάθεση του μεσίτη για Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη, Λιάπη

Καρούζος: Ο Λιβανός λέει αλήθεια για Μεϊμαράκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούν επισήμως πλέον -μετά από 11 μήνες αδράνειας- τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο ώστε να εκτίσει ποινή κάθειρξης των 8 ετών, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου προσέρχονται σήμερα τα δύο κεντρικά πρόσωπα του «Καρούζος Gate», ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης.

Και οι δύο θα κληθούν να καταθέσουν τα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις σοβαρότατες καταγγελίες τους για πολιτικούς και επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα γιγαντιαίο σύστημα ξεπλύματος 10,2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, μέσω των επιχειρήσεων του κ. Καρούζου.

Ειδικά, ο κ. Λιβανός θα κληθεί να προσκομίσει τα στοιχεία εκείνα -5.000 έγγραφα όπως έχει δηλώσει- που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο. Οπως είναι γνωστό ο κ. Λιβανός έχει καταθέσει πως μέρος των χρημάτων που ξέπλενε ο κ. Καρούζος προέρχονταν από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής που αποκαλύπτει ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ υπάρχει κατάθεση που έχει υπογράψει ο κ. Καρούζος ενώπιον συμβολαιογράφου και με την οποία παραδέχεται πως όσα έχει καταγγείλει ο κ. Λιβανός είναι αληθή και ακριβή.

Ο κ. Λιβανός ο οποίος με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο επιμένει για την ακρίβεια των καταγγελιών του και για στοιχεία που έχει στη διάθεσή του υποστηρίζει επίσης ότι απειλείται και έχει ζητήσει την προστασία των αρχών.

Πάντως, όπως διαρρέεται από διάφορους κύκλους έως σήμερα δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία κατά των 3 πολιτικών, αλλά εκκρεμεί πάντα το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών αλλά και των off shore που είχε ο επιχειρηματίας Καρούζος σε Κύπρο και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ