Γιακούζα: Η Ιαπωνική μαφία με τα εντυπωσιακά τατουάζ [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιακούζα: Η Ιαπωνική μαφία με τα εντυπωσιακά τατουάζ [εικόνες]

Γιάκουζα: Η Ιαπωνική μαφία με τα εντυπωσιακά τατουάζ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κουλτούρα και οι τελετουργίες των Ασιατικών χωρών ανέκαθεν προκαλούσαν θαυμασμό και δέος στον Ευρωπαϊκό κόσμο. Ένα από τα στοιχεία που έχει απασχολήσει πολύ την παγκόσμια εγκληματολογία, είναι το οργανωμένο έγκλημα στην Ιαπωνία, η Γιάκουζα, που ξεχωρίζει όχι μόνο για την οργάνωση και την ισχύ του αλλά και για τις περίεργες τελετουργικές πρακτικές, όπως το κόψιμο των δαχτύλων και τα εντυπωσιακά τατουάζ

Η Γιακούζα, όπως ονομάζεται η Ιαπωνική μαφία, αποτελεί την μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο και αριθμεί τουλάχιστον 80.900 μέλη σε όλο το κόσμο, ενώ συνολικά υπολογίζεται οτι δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα και είναι γνωστή για την πειθαρχία, τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της.

Ο όρος Γιακούζα στα Ιαπωνικά σημαίνει 8-9-3 (Για-Κου-Ζα) και πρόκειται για το χειρότερο φύλλο στο Ιαπωνικό παιγνίδι χάνα κούντα, (Μπλάκτζακ), ενώ ο όρος σταδιακά άρχισε να σημαίνει απόκληρος.

Άρχισε να σχηματίζεται τη δεκαετία του 1930, ως αντίδραση στην οικονομική ύφεση της Ιαπωνίας και αναπτύχθηκε ευρέως από το 1945, με την καταστροφή της Ιαπωνίας στο τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όταν η Γιακούζα οργάνωσε τη μαύρη αγορά αγαθών. Παράλληλα οι δράσεις αρχίζουν να περιλαμβάνουν εκβιασμούς και προστασίες, ενώ ήδη μέχρι το 1963 αριθμούσε 184.000 μέλη.

Τα μέλη της Γιακούζα έχουν αφομοιώσει τόσο παραδοσιακά Ιαπωνικά χαρακτηριστικά, όσο και πιο δυτικά πρότυπα, όπως τα μαύρα κουστούμια και τα ακριβά αυτοκίνητα. Ωστόσο ένα βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελών της Γιακούζα που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι τα τεράστια ολόσωμα τατουάζ, τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένα σχέδια και διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με τη φατρία στην οποία ανήκει το εκάστοτε μέλος. Η παράδοση των τατουάζ έλκει τη καταγωγή της από τους Bakuto, (τους τυχοδιώκτες χαρτοπαίκτες που αποτελούσαν την χαμηλότερη κοινωνικά κάστα της Γιάκουζα) οι οποίοι σχεδίαζαν ένα κύκλο στο μπράτσο τους για εκφοβισμό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε (εκ του ασφαλούς) μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τατουάζ μελών της Γιάκουζα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ