Ξεκινάει η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν οι Pussy Riot - iefimerida.gr

Ξεκινάει η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν οι Pussy Riot

Ξεκινάει η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν οι Pussy Riot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Μόσχα θα εκδικαστεί σήμερα η έφεση που κατέθεσαν οι Pussy Riot, κατά της διετούς ποινής που τους επιβλήθηκε, όταν κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους επειδή τραγούδησαν μία πανκ προσευχή στον καθεδρικό ναό της Μόσχας, ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον Πούτιν.

Η 22χρονη, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η 30χρονη, Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς και η 24χρονη, Μαρία Αλεκίνα, καταδικάστηκαν στις 17 Αυγούστου, ενώ η εκδίκαση της έφεσης θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα στις 11:00 το πρωί (ώρα Μόσχας), ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται πριν από το πέρας ενός 24ωρου, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η δικηγόρος Βιολέτα Βόλκοβα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «Δεν έχουμε σχεδόν καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η κρίση του δικαστηρίου» και συμπλήρωσε ότι «Το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η μείωση της ποινής σε έξι μήνες», προσθέτοντας επίσης ότι «μόνο η απελευθέρωση θα μπορούσε να είναι μια νόμιμη κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ