Σε νέο ρεκόρ η παγκόσμια παραγωγή σκληρών δίσκων–Πτώσεις τιμών από το 2014 - iefimerida.gr

Σε νέο ρεκόρ η παγκόσμια παραγωγή σκληρών δίσκων–Πτώσεις τιμών από το 2014

Σε νέο ρεκόρ η παγκόσμια παραγωγή σκληρών δίσκων  – Πτώσεις τιμών από το 2014
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακάμπτει η παγκόσμια βιομηχανία σκληρών δίσκων με τους αναλυτές να θεωρούν ότι φέτος θα σημειώσει νέο ρεκόρ παραγωγής, δείγμα ότι οι βιομηχανίες της Ταϊλάνδης ξεπέρασαν τις καταστροφικές πλημμύρες που τις έπληξαν πέρσι.

Ειδικότερα, οι περσινές πλημμύρες στα εργοστάσια της Ταϊλάνδης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής και την άνοδο των τιμών των συγκεκριμένων εξαρτημάτων που υπάρχουν σε κάθε ηλεκτρονική υπολογιστή, φορητό ή επιτραπέζιο.

Οι βιομηχανίες αυτές ανέκαμψαν όμως, και σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IHS iSuppli η αγορά θα σημειώσει φέτος νέο ρεκόρ παραγωγής με 524 εκατ. μονάδες εσωτερικών σκληρών δίσκων, αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με πέρσι. Η ανάκαμψη προέρχεται κυρίως από την εμφάνιση των Ultrabooks που λάνσαρε η Intel αλλά και η εμφάνιση νέων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων όπως το νέο Mac OS και τα Windows 8.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι τιμές των σκληρών δίσκων δεν θα πέσουν άμεσα στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τις πλημμύρες. Αυτό αναμένεται να γίνει από το 2014 ενώ το 2016 η παγκόσμια παραγωγή σκληρών δίσκων θα ξεπεράσει τα 575 εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ